O nama

Mi, SAMISCANTHUS d.o.o. se bavimo sadnjom i eksploatacijom Miskantusa ili Kineske trske.

Naša firma se specijalizovala za kinesku travu Miscanthus x giganteus. Pri tome se radi o višegodišnjoj C4-travi, koja dostiže visinu do 4 metra i poznata je i pod nazivom džinovska kineska trska, i ne smemo je pobrkati sa slonovskom travom. Vrsta Miscanthus x giganteus poseduje veoma visoku energetsku vrednost povoljan ugljendioksidni (CO2)-balans i zbog toga je odličan snabdevač biomasom, građevinskim i ogrevnim materijalom.

Sa našim izvođačima i našom poljoprivredom nudimo sve uslužne radove, koji su od značaja u oblasti miskantusa i poljoprivredne ekonomije. Ovo uključuje prodaju i isporuku miskantus rizoma, kao i kompletno formiranje količine, od transporta preko sadnje sa mašinama za sadnju i zaštitom biljke pa sve do žetve. Mimo toga naši izvođači radova nude iznajmljivanje naših masina za sadnju (sadnja u 2 reda) i naravno sveobuhvatno savetovanje i pomoć kod svih pitanja na temu sadnje i eksploatacije miskantusa.

Da li ste znali da miskantus brikete odlično možete koristiti kao ekološko gorivo za grejni kotao ili kamin? Isprobajte!

Naša firma, SAMISCANTHUS d.o.o. nudi na prodaju i miskantus bale i plevu u rifuzi. Ovo je idealan ogrevni materijal za sisteme grejanja na drva i biomasu, zatim je pogodno kao prostirka za konje, manje životinje i druge ljubimce, kao podloga za zagrtanje bašte ili voćnjaka, ili kao sirovina za industrijsku upotrebu bilo koje vrste. U zavisnosti od namene korišćenja, naši izvođači radova mogu prilagoditi dužinu iseckanih komadića po vašoj potrebi, na dužinu između 4 mm i 4 cm.

Uostalom: Miskantus se upotrebljava i u građevinskoj industriji, automobilskoj industriji, industriji celuloze i hortikulturi.


Mi konstantno težimo, da naše proizvode optimizujemo i inovativno proširimo našu ponudu, zbog toga naše preduzeće stoji u stalnom kontaktu sa uzgajivačima, reciklažom, istraživačkim institutima i udruženjima.

SaMiscanthus